Római nyelvtanfolyamok - Hasznos információk
Aventinus Stúdió
+36 20 428 4304, +36 1 316 7064
aventinus@aventinus.hu
Intenzív olasz tanfolyamok árak kezdési időpontok szállás programok hasznos információk jelentkezési lap
általános olasztanfolyam szaknyelvi tanfolyamok

Utazás Rómába: érdemes a különböző "fapados" légitársaságok (Wizzair, Ryanair) járatait választani. A reptérről a városba busszal (pl. Terravision, 4€) vagy vonattal (Leonardo Express, 14€) lehet bejutni kb fél óra alatt.

Kiutazás előtt érdemes utazási biztosítást kötni vagy kiváltani az  EHIC, Európai Egészségbiztosítási Kártyát.

Internet:  a nyelviskolában van ingyenes Internet használati lehetőség, Wifi pedig nem csak az épületben, hanem a kertben is!

Tandem: a nyelviskola ingyenes szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy a tanuló egy olasz anyanyelvű személlyel beszélgethessen, így ismerve meg egymás kultúráját. Ezt a szolgáltatást a tanfolyam elején lehet igényelni.

Közlekedés Rómában: A szállásról általában valamilyen közlekedési eszközzel lehet a nyelviskolába eljutni, ezért érdemes heti (24€) vagy havi (35€) bérletet venni http://www.atac.roma.it/page.asp?p=229&i=14. Így az órák után könnyen nekivághatunk a városnak.

A tengerhez vonattal, vagy az új buszjáratokkal lehet kimenni. www.trenitalia.it

Mivel a Torre di Babele Nyelviskola gondoskodik szállásról (kérésre), bármilyen, a szállással kapcsolatos kérdésben hozzájuk kell fordulni. Készségesen állnak a hallgatók rendelkezésére.

Segítséget a Magyar Köztársaság Nagykövetségének Konzulátusán is lehet kérni, (pl. személyazonosságot igazoló dokumentum elveszítése esetén). Címe: Róma, Via Messina, 15, tel.:39 (06) 4424-9938 / +39 (06) 4424-9939.

Városnézéshez megfelelő ruházat: a városnézés számos templomot is érint, ahova azonban csak megfelelő ruhában lehet belépni (vállat eltakaró felső, vagy kendő, és megfelelő hosszúságú, térdig érő nadrág, szoknya).